Akşener 6'lı masadan olay sözlerle ayrıldı: AK Parti'den ilk açıklamalar

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Biri sormadan aday olduğunu iddia ediyor, ülke ülke geziyor. Birileri de tamamen sessiz kalarak sadece 2 vekillik için tüm siyasi hayatını, hatırasını, adeta gömüyor. Bu tavrın ve ekibin bırakın Türkiye’ye, kendilerine faydası olmadığını şu son birkaç günde görmüş olduk” dedi.

AK Parti’li Turan, TBMM’de gündeme ilişkin açıklama yaptı. Turan, Türkiye’nin önemli bir seçime hazırlandığını belirterek, “6’lı Masa diye ifade edilen yapının son siyasi kavgası tam bir ibretlik tablodur. Biri tweet atıyor, 10 dakika sonra siliyor. Bu tam bir siyasi dansözlüktür. Biri sormadan aday olduğunu iddia ediyor, ülke ülke geziyor. Birileri de tamamen sessiz kalarak sadece 2 vekillik için tüm siyasi hayatını, hatırasını, adeta gömüyor. Bu tavrın ve ekibin bırakın Türkiye’ye, kendilerine faydası olmadığını şu son birkaç günde görmüş olduk” diye konuştu.

Güçlü, prensipli ve zamanında açıklanan bir adayla yarışmak istediklerine değinen Turan, “Çünkü iyi muhalefet, iyi iktidarın da referansıdır aynı zamanda; ama bu saatten sonra açıklanacak olan aday olsa olsa usulen bir adaylıktır. 6’lı Masa’nın isteği güçlü bir cumhurbaşkanı, önemli bir siyasi liderlik değil, sadece bir özel kalem müdürü arayışıdır” dedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAZICI: HİÇ ŞAŞIRMADIM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı A Haber’de katıldığı yayında Akşener’in sözlerine şaşırmadığını söylerken, ‘Dün akşam imzaladıkları protokol tartışıldı. Belli ki orada sorun yaşanmış Bugün de İYİ Parti bugün masayı devirdi.’ ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın açıklamasından satır başları şu şekilde:

Hiç şaşırmadım. Kurulduğu andan itibaren altılı masa ile ilgili çok şey söylendi… Bu süreçler beklenir gibiydi. Dün akşam imzaladıkları protokol tartışıldı. Belli ki orada sorun yaşanmış Bugün de İYİ Parti bugün masayı devirdi. En çok övündükleri şey farklı görüşlerden partilerin bir araya gelerek ortak projeler üretmesi ve hep birlikte masanın iradesi ile aday belirleneceği şeklindeydi. Biz bunların bir üretim yapacağına inanmamıştık. Bugün itibariyle gördük.

Adamlar aday belirleyemedi diye eleştiriliyordu. Adamlara biraz haksızlık yapıyoruz. Adamlardan beklenen kolay iş değil. Recep Tayyip Erdoğan ile yarışacak kişi bulmak kolay şey mi? İşte bulamadılar, masanın bir ayağı koptu, dağıldı. Şu bir gerçek ki 14 Mayıs’ta aziz milletimiz sayın Cumhurbaşkanı’mızı yeniden seçecek.

Seçmen bir şok yaşama hali içerisinde. Seçmen eleştirir, iktidarız eksiğimiz yok mu? Elbette var. Türk seçmeni sandığa giderken iyi muhasebe yapar. Kafasındaki karışıklığı iyi rafine yapar, oyunu ona göre kullanır. Bütün partilerde bunu yapacak seçmen çokça vardır.

By editor